تصاویر تشییع و تدفین پیکر آیت الله محمد علی العمری رهبر شیعیان عربستان
(برای مشاهده ی تصاویر در اندازه ی اصلی بر روی آنها کلیک کنید)
( تصاویر بیشتری را در ادامه ی مطلب ببینید )
پیکر مرحوم آیت الله شیخ محمد علی العمری از رهبران شیعیان مدینه و عربستان سعودی صبح پنج شنبه 5 بهمن ماه 1389 از محل حسینیه شیعیان مدینه و با حضور خیل عظیم شیعیان ، اهل تسنن و ارادتمندان وی تشییع گردید.
پیکر آن مرحوم پس از زیارت حرم پیامبر اعظم صلوات الله علیه و آله ، در بقیع به خاک سپرده شد.
آیت الله محمد علی العمری در بین عربستانیها « پدر روحانی شیعیان » خوانده می شد.
از دست دادن این عالم بزرگوار برای شیعیان عربستان بسیار غم بار و ناراحت کننده است.
مرحوم محمد علی العمری در مدینه منوره حسینیه ای را بنا گذاشت که روزانه جمع بسیار بزرگی از شیعیان از گوشه و کنار جهان اسلام به هنگام توفیق تشرف به شهر رسول الله (ص) در آن و به امامت آن مرحوم نماز می خواندند و اطعام می شدند.
شیخ کاظم العمری ، فرزند آیت الله محمد علی العمری در سوگ پدر غمگین است :
برای آشنایی بیشتر با علامه العمری می توانید مطالب زیر را مطالعه کنید :
نگاهی به زندگی رهبر فقید شیعیان
علامه العمری به روایت فرزند
منابع : بعثه مقام معظم رهبری
شبکة التوافق الاخباریة
آیت الله شیخ محمد علی العمری روز دوشنبه 27 دی ماه 1389 با وخیم شدن وضعیت جسمانی اش به علت ضایعه کبدی به کما رفت و به بخش مراقبتهای ویژه بیمارستان ملی مدینه منوره منتقل شد. وی صبح روز دوشنبه 4 بهمن ماه در سن 100 سالگی به رحمت ایزدی شتافت.
علامه شیخ محمد علی العمری به عنوان شخصیت اول شیعیان مدینه منوره و امام مسجد شیعیان این شهر بود که در طول 60 سال گذشته برای گسترش مکتب اهلبیت (ع) تلاش فراوانی نمود و 45 سال از عمرش را در زندان های عربستان سپری کرد.
فرزند آیت الله محمد علی العمری در مصاحبه ای درباره ی پدرش اینگونه می گوید :
آیتالله عمری در سال 1327 قمری تولد یافت. از همان کودکی ، ضمن کمک به کارهای زراعی پدر بزرگوارش ، در دامن ایشان با اخلاق اسلامی ، عشق به اهل بیت علیهمالسلام و در خدمت به اهل علم تربیت شد تا اینکه پس از بروز نبوغ و استعدادش ، سال 1349 به دستور پدر جهت تحصیل علوم دینی با کاروان حج به نجف اشرف عازم گشت.
به این ترتیب ، در مجاورت حرم امیرمؤمنان علیه السلام رحل اقامت گزید و تحت حمایت و نظارت آیتالله العظمی سید ابوالحسن اصفهانی به تحصیل پرداخت.
از جمله اساتید ایشان علمایی چون ، سید باقر الشخص ، جواد مغنیه و خود سید ابوالحسن رضوان الله علیهم بودند.
در پی در گذشت این عالم بزرگوار ، هیئتی به نمایندگی از حضرت آیتالله العظمی خامنهای به منظور شرکت در مراسم ترحیم رهبر فقید شیعیان عربستان عازم این کشور شدند. (1)
همچنین آیات عظام مکارم شیرازی و صافی گلپایگانی و موسوی اردبیلی در پیام های جداگانه ای رحلت شیخ العمری را تسلیت گفتند.
پیام تسلیت این آیات عظام را در اینجا بخوانید
جامعه مدرسین حوزه علمیه قم نیز ، با انتشار اطلاعیه ای ضمن تسلیت ارتحال آیت الله حاج شیخ محمدعلی العمری (ره) رهبر شیعیان عربستان سعودی ، وی را پناهگاه مؤمنان در شدائد خواند.
پیام تسلیت جامعه مدرسین حوزه علمیه قم را در اینجا بخوانید
منابع :
1- دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیت الله العظمی خامنه ای
اسلام برای اولین بار از مناطق شمالی کشور نیجریه ، توسط بزرگانان و معلمان معروف به نام وانگاراوا به نیجریه راه پیدا کرد. تماس این افراد با مردم هائوسا در مناطق مختلف به پیروی سریع مردم از عقاید مذهبی (اسلام) آنان منجر شد و آئین اسلام به سرعت در قسمت های شمالی این کشور پذیرفته شد.
اسلام در صد سال گذشته، علاوه بر مناطق شمالی نیجریه ، در کمربند میانی و غرب و جنوب این کشور گسترش یافته است و به طور کلی اسلام تا قرن هجدهم میلادی به عنوان یک نظام جامع اجتماعی و فرهنگی به راحتی با زندگی محلی مردم آفریقایی وفق داده شده و به عنوان یک نیروی سیاسی در نیجریه درآمد.
در حال حاضر نیجریه یکی از بزرگترین جامعه مسلمانان را در آفریقا داراست و در طول این مدت تعالیم اسلام بر جنبه های مختلف مردم مسلمان حاکم بوده است، و حتی در زمینه های سیاسی نیز تجربه تشکیل حکومت اسلامی را شاهد بوده است. (1)
در این بین عزاداری مسلمانان و شیعیان برای حضرت اباعبدالله الحسین علیه السلام شور و حال دیگری دارد و گویای اینست که حسین بن علی (ع) و پیام او و اندوهش مرز و جغرافیا نمی شناسد.
یا لینتا کنا معک یا ابا عبدالله...
عکسهایی از مراسم عزاداری سرور و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین سلام الله علیه و آله در نیجریه را ببینید :
تقریبا از زمانی که رجب طیب اردوغان در ترکیه به نخست وزیری انتخاب شده است ، صدای اسلام گرایی در ترکیه ؛ که سیاستمداران قبلی همواره سعی در کمرنگ و خاموش کردن آن می نمودند ؛ ظهور و حضور بیشتری پیدا کرده است.
به نظر می رسد که دولت فعلی ترکیه سعی در ترویج و رشد هر چه بیش از پیش اسلام در این کشور ، دارد.
از نمونه اقدامات مفید و قابل تحسین رجب طیب اردوغان - که حرکتی در راستای وحدت جهان اسلام شمرده میشود - حضور وی در جمع شیعیان و عزاداران حضرت سیدالشداء (سلام الله علیه) در روز عاشورا می باشد.
همچنین دکتر علی اکبر ولایتی پس از نخست وزیر ترکیه ، سخنانی را ایراد نمود.
این اولین بار است که رجب طیب اردوغان پس از تصدی پست نخست وزیری ترکیه در سال 2002 میلادی، در مراسم عزاداری روز عاشورا شرکت میکند.